Home » , , , » Šta je pingovanje blogova i kako pingovati

Šta je pingovanje blogova i kako pingovati

Hm ,šta reći  šta je pingovanje a da nije budalasto i komplikovano . Pingovanje je način da obavijestite ping servere  da je vaš blog ažuriran ,apdejtovan kako hoćete to jest da ima novi sadržaj .I onda oni prave listu
blogova koji imaju novi sadržaj .To je važno zbog pretraživača ,blog direktorijuma ,feedburnera ,i ostalih koji onda znaju da imate nešto novo i šalju svoje botove da pregledaju sadržaj .Pingovanje ne treba raditi suviše često već samo kad imate novi  članak ili kad promijenite nešto što  može bitno da izmjeni članak .Treba znati da pingovanje nije garancija da će vaš članak biti indeksiran i da ćete dobiti išta saobraćaja to je samo obavještenje botovima da imate novi sadržaj i da dođu pogledati .Sve poslije  toga je do kvalitete samo posta-članka.
Wordpress ima ugrađen plugin za automatsko pingovanje bloga svaki put kad kliknete saved,što se tiče Bloggera ako ste pod Settings -Basic stavili da blog bude  dodat u Google Blog listing onda bi to bilo to.Ali pored Gugla ima još pretraživača i blog direktorijuma ,rss feed direktorijuma ...  koje  želite obavijestiti o novom sadržaju .
Kako se pinguje ,prvo odete na neki od sajtova koji se bave pingovanjem i  u polje blog name upišete naziv bloga u polje ispod URL bloga  i imate opciju da dodate xml feed .Na slici dole se vidi kako to izgleda na sajtu Pingoat i to je otprilike šema koja važi na svim sajtovima na kojima se pinguje .
pingovanje bloga
Neki od sajtova  gdje možete pingovati  blog  


Share this article :
mojtv.hr - kompletan tv program

Pretraga

Custom Search
 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Kako do rješenja - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template