Šta je Google Page Rank

Page rank je  Guglovo viđenje važnosti neke internet strane .Znači Guglova procjena koliko je važna vaša  web stranica na netu.
Inače Google je prvi pretraživač-tražilica  koji je počeo da postavlja sajtove po broju posjeta ,znači što više posjeta imate to ste bliže vrhu strane  .Poslije su ovo preuzeli i drugi pretraživači
Page rank ide  brojevima od 0 do 10 naravno Google ima  najveći 10.

 Kako funkcioniše pojma nemam ,ali znam da što veći broj web stranica linkuje prema vama to će vaš page rank biti viši.  Ako ta web strana koja linkuje prema vama ima viši page rank recimo 5 ili 6 to još bolje. Znači što veći page rank to bolje za vas jer vas Google bolje rangira u pretrazi .
 Najcjenjeniji  su tzv. one way links  kad neko sam linkuje prema vama zato što je našao nešto na vašem sajtu što je vrijedno .Google nije baš ljubitelj razmjena linkova zato tu treba biti oprezan i ne pretjerivati .
Razmjenjivati linkove samo sa srodnim web stranama i dodavati linkove gdje god možete u direktorije naprimjer ,koji vam ne traže povratni link .

Kako provjeriti Page rank 

Kako možete vidjeti koji vam je page rank sajta ima mnogo sajtova koji vrše provjeru page ranka .Dovoljno je da ukucate URL vašeg sajta ili stranice koju hoćete da provjerite .
Evo jednog takvog sajta za provjeru   http://www.prchecker.info  ili  da u Google toolbar pod tools obeležite kvačicom page rank sačuvate i u vašem pretraživaču  Firefoksu ili nekom drugom pojaviće vam se vaš page rank checker

google page rank
Kao što vidite moj blog ima rank 3
Share this article :
mojtv.hr - kompletan tv program

Pretraga

Custom Search
 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Kako do rješenja - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template