Home » » Kako postaviti AdSense oglase iznad posta

Kako postaviti AdSense oglase iznad posta

Blogger po defoltu ima opcije postavljanja guglovih oglasa  u desnu ili lijevu kolonu (sidebar) i ispod posta ili pak ispod svakog posta ako ih imate više na jednoj strani ili samo u sidebaru .
A možete izabrati i da ih ne prikazujete. Ipak ako pripadate onima koji žele da zarade nešto od svog bloga možda će vas ovo i zanimati .
Ako su  Google reklame iznad posta ,posjetitelji imaju veću priliku da uoče nešto što ih zanima i kliknu na reklamu nego kad su ispod posta zar ne .
Ovo ne znači da će vam se zarada automatski povećati !

Evo rješenja koje je  kod mene  uspjelo

Prvo treba da odete u dashboard vašeg bloga ,kliknete na design ,edit HTML i onda na Download full template (znači skinete HTML vašeg bloga na svoj komp  ),to je u slučaju da nešto pođe krivo i da možete uplodavati vaš blog u prijašnje stanje.

Drugo idite u vaš Google account ,-AdSense -AdSense setup -pa kliknete na  AdSense for Content  e tu vam se pojavljuje opcija biranja reklama Ad unit i Link unit  izaberite koju hoćete .Kliknite na Continue sada vam se pojavljuje format i boja izaberite koja najviše odgovara vašem blogu imate Sample i Preview (kako će  izgledati ).Idete dalje kliknite opet continue pojaviće vam se choose Ad channel  ovo možete preskočiti i na kraju kliknite submit and get code i dobićete vaš AdSense unit code .

Kopirajte vaš AdSense code u notepad i sačuvajte !
Ovakav  AdSense kod ne može da radi u bloggeru i morate da izvršite neke preinake Znači kada napravite izmjene AdSense koda  u notepadu otvorite opet dashboard vašeg bloga Design-Edit HTML  štiklirajte expand widget templates .
U HTML-u pronađite ovu liniju

i odmah ispod njega postavite  vaš AdSense kod  i to bi bilo to .
Zapamtite ne možete imati više od 3 reklamne jedinice po blogu.

 
       
       
       
     
 
       
       
       
     
Share this article :
mojtv.hr - kompletan tv program

Pretraga

Custom Search
 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Kako do rješenja - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template